Vi tilbyr Invisalign!

Vi kan nå tilby våre pasienter regulering med Invisalign.

 • Transparente skinner i overkjeve og underkjeve flytter tennene i riktig posisjon.
 • Retter opp skjevheter på enkelttenner og forbedrer bittfunksjon.
 • Skinnene skal benyttes 20-22 timer i døgnet.
 • Skinnene tas av ved spising, drikking og tannpuss.
 • Hver 1-2 uke vil du få et nytt sett med skinner, som gradvis flytter tennene.

Se video under fra en av våre Invisalign pasienter og hans opplevelse av behandlingen.

Gratis invisalign konsultasjon

Hvordan foregår behandlingen?

 • En første undersøkelse
  Tannlegen registrerer hvordan tenner og kjever forholder seg til hverandre. Eventuelle avvik registreres. Som pasient får du informasjon om problemer og risiko, samt hva som eventuelt kan gjøres med problemet.
 • Avtrykk, røntgen og tracing
  Om tannregulering kan være aktuelt gjør tannlegen alltid en mer omfattende undersøkelse før behandlingen gjennomføres. Et avtrykk av tennene tas. Ved hjelp av dette fremstilles deretter gipsmodeller som fungerer som grunnlag for planleggingen. For å se forholdene mellom kjeveben, tenner og ansiktskjelett benytter tannlegen seg også av røntgen.Ansiktets profil tegnes deretter opp. På tegningen påføres nå verdier fra bl.a røntgen inn. Metoden kalles tracing.
 • Behandling og vedlikehold
  Valget av behandling er unik for hver pasient. Din planlagte behandling vil du få en gjennomgang av når konsultasjonen er over. Tenner og kjeveben vil ofte ta seg tilbake til sin opprinnelige posisjon. Det er derfor viktig å følge opp behandlingen. Derfor blir det som regel limt på tynne strenger på baksiden av tennene slik at tennene ikke flytter seg tilbake. Disse strengene synes ikke og er heller ikke noe funksjonelt problem.

Hvorfor blir tennene skjeve i voksen alder?

Tenner påvirkes av krefter og motkrefter. Tungepress, skjevhet i bitt og kraft fra ansiktsmuskulatur kan få tenner til å vandre.

Tannregulering på barn, tenåringer
På barn og tenåringer er det relativt enkelt å flytte tenner. Forflytningen underlettes av at kroppen vokser. Vevene forandres og tilpasser seg lettere. Det er til og med mulig å påvirke ansiktets vekst med hjelp av tannregulering.

Tannregulering på voksne og utfordringer

På voksne kan en som oftest ikke gjøre riktig like store forandringer. Tannregulering fungerer takket være at tennene våre ikke sitter helt fastvokst i kjevebenet, men henger i små tråder som kalles ligamenter. Risikoen for en viss tilbakegang når behandlingen er ferdig er noe større. Med god planlegging og behandling kan man imidlertid oppnå fine og permanente resultater også hos voksne.

Omfattende tannbehandlinger er ofte en kombinasjon av flere ulike spesialiteter der kjeveortopedi (tannregulering) er en viktig del. Før store behandlinger er det derfor vanlig at tannlegen rådfører seg med en kjeveortoped. Kjeveortopeden har lang erfaring med ansiktets og tennenes anatomi, vekst og samspill.

 

 

 

Kontakt oss for konsultasjon