Vi tilbyr Invisalign!

Vi kan nå tilby våre pasienter regulering med Invisalign. Dette er en reguleringsmetode der man benytter transparente skinne i overkjeve og underkjeve for å bedre tennenes posisjon. Med denne metoden kan man rette opp skjevheter og forbedre bittfunksjon. De transparente skinnene skal benyttes 20-22 timer i døgnet. Hver 1-2. uke vil du få et nytt sett med skinner, som gradvis flytter tennene.

 

Lurer du på om invisalign kan være noe for deg? Ta kontakt med oss for en konsultasjon.

Se invisalign sine nettsider for mer info: www.invisalign.no 

Tannregulering - Hvorfor?

Tenner påvirkes av krefter og motkrefter som virker på dem. Kraften fra f.eks en tanregulering kan få tenner til å vandre.

Tannregulering fungerer takket være at tennene våre ikke sitter helt fastvokst i kjevebenet, men henger i små tråder som kalles ligamenter.

Omfattende tannbehandlinger er ofte en kombinasjon av flere ulike spesialiteter der kjeveortopedi (tannregulering) er en viktig del. Før store behandlinger er det derfor vanlig at tannlegen rådfører seg med en kjeveortoped. Kjeveortopeden har lang erfaring med ansiktets og tennenes anatomi, vekst og samspill.

Tannregulering på barn, tenåringer og voksne
På barn og tenåringer er det relativt enkelt å flytte tenner. Forflytningen underlettes av at kroppen vokser. Vevene forandres og tilpasser seg lettere. Det er til og med mulig å påvirke ansiktets vekst med hjelp av tannregulering.

På voksne kan en som oftest ikke gjøre riktig like store forandringer. Risikoen for en viss tilbakegang når behandlingen er ferdig er noe større. Med god planlegging og behandling kan man imidlertid oppnå fine og permanente resultater også hos voksne.

Behandling av bittfeil

En første undersøkelse
Tannlegen registrerer hvordan tenner og kjever forholder seg til hverandre. Eventuelle avvik registreres. Som pasient får du informasjon om problemer og risiko, samt hva som eventuelt kan gjøres med problemet.

Avtrykk, røntgen og tracing
Om tannregulering kan være aktuelt gjør tannlegen alltid en mer omfattende undersøkelse før behandlingen gjennomføres.

Et avtrykk av tennene tas. Ved hjelp av dette fremstilles deretter gipsmodeller som fungerer som grunnlag for planleggingen. For å se forholdene mellom kjeveben, tenner og ansiktskjelett benytter tannlegen seg også av røntgen.

Ansiktets profil tegnes deretter opp. På tegningen påføres nå verdier fra bl.a røntgen inn. Metoden kalles tracing.

Behandlingen
Valget av behandling er unik for hver pasient. Generelt kan man si at behandling med tannregulering som oftest strekker seg over et år.

Tenner og kjeveben vil ofte ta seg tilbake til sin opprinnelige posisjon. Det er derfor viktig å følge opp behandlingen. Derfor blir det som regel limt på tynne strenger på baksiden av tennene slik at tennene ikke flytter seg tilbake. Disse strengene synes ikke og er heller ikke noe funksjonelt problem.

Kontakt oss for konsultasjon

Ønsker du en uforpliktende konsultasjon hvor vi kan informere deg ytterligere så ta gjerne kontakt med oss telefon 22 42 04 16 eller via e-post på resepsjon@tannatelieret.no